Activiteiten

Wij organiseren samen met onze partners workshops, lezingen en activiteiten exclusief voor onze leden. Lees in onderstaand overzicht welke workshops gepland staan. Klik op de verschillende activiteiten voor meer informatie en om u aan te melden via het aanmeldformulier.

Ledenavond Mantelzorg met Rob Scheepers
Wij organiseren speciaal voor onze leden de Ledenavond Mantelzorg. Zorgt u voor een naaste? Dan mag u deze avond niet missen. Na de pauze staat Rob Scheepers een uur lang op de bühne! U krijgt een voorproefje van zijn nieuwe programma.

Maandag 25 november 2019
Meiveld 3, Veldhoven
18.30 - 22.00 uur

AANMELDEN

Informatiemiddag Mantelzorgmakelaars
Zorgt u voor een naaste en heeft u vragen over zorg, wonen, welzijn, financiën of de combinatie werk/zorg? Deze middag kunt u terecht bij een van de onafhankelijke mantelzorgmakelaars van Mantelzorgmakelaars Nederland. Zij ondersteunen mantelzorgers bij uitzoekwerk en regeltaken, bijvoorbeeld bij het aanvragen en regelen van zorg.

Maandag 2 december 2019
Kastelenplein 168, Eindhoven
13.00 - 16.00 uur

AANMELDEN

Workshops 'Goed Voorbereid'

De interactieve workshop ‘Goed voorbereid’ van het Rode Kruis behandelt veelvoorkomende risico’s in de directe leefomgeving. In verschillende werkvormen leren deelnemers van de workshop hoe ze voor hun eigen veiligheid zorgen in geval van nood en hoe zij anderen kunnen helpen.

Donderdag 16 januari 2020 en donderdag 16 april 2020
Willem van Konijnenburglaan 6, Eindhoven
Aanvang 10:00 uur

Aanmelden via Susan Langermans van het Rode Kruis, slangermans@redcross.nl

Workshop Valpreventie
Een val veroorzaakt vaak veel leed. Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst zorg ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten mijden. Vaak leidt dat tot eenzaamheid en een slechtere conditie.

Dinsdag 28 januari 2020
Kastelenplein 168, Eindhoven
14.30 - 16.00 uur

AANMELDEN

Informatiemiddag Hoorzorg
Bij deze workshop kunt u kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoortoestellen. Welke innovaties zijn er in de markt en hoe kan dit van pas komen in uw dagelijks leven. We laten zien hoe goed hoortoestellen tegenwoordig kunnen zijn en hoe goed deze apparaatjes kunnen ‘begrijpen’ in wat voor luistersituatie u zich bevindt. 

Donderdag 13 februari 2020
Kastelenplein 168, Eindhoven
13.00 - 16.30 uur

AANMELDEN

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

De vereniging Ledenservice ZuidZorg is een autonome ledenorganisatie met een belangrijke verwevenheid met de Stichting ZuidZorg (1e-lijns thuiszorg). Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.