Nieuwsbrief van februari 2022

Bezoek de compositie Matthäus Passion in Eindhoven of Den Bosch
27 maart en 3 april 2022 | € 34,95 p.p.

De Matthäus Passion is in Nederland de favoriete compositie rondom Pasen en een waar fenomeen. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands brengt de symboliek, emotie en troost over aan u als luisteraar. Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnum opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het chronologische lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De Matthäus Passion wordt gebracht in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven en het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Als lid van de Ledenservice krijgt u naast korting op de ticketprijs ook nog een geschenkpakket thuisgestuurd. Klik hier voor alle info.

Roze bloemen, veel gebakjes
een verhaal van uitvaartverzorger Margot

Margot Burgering is uitvaartverzorger bij DELA en sinds 2019 lid van de ledenraad van Ledenservice ZuidZorg. Elke maand vertelt ze over haar ervaringen. De keer vertelt ze het verhaal van Mirjam, die haar wensen toevertrouwde aan haar beste vriendin Astrid. "‘Wat ben ik blij dat je er bent!', zegt Astrid, meteen als ik uit de auto stap. Haar beste vriendin Mirjam is gisteren overleden, na een korte ziekte. Ze woonde de laatste maanden van haar leven in een hospice. Astrid en ik hebben afgesproken in het huis waar Mirjam voor die tijd gewoond heeft. Na wat gezoek vindt Astrid de juiste sleutel en opent ze de voordeur. ‘Ik weet echt niet wat er allemaal gebeuren moet nu…’" Klik hier om verder te lezen.

Dagtocht naar Advocatenproeverij en rondrit met Zonnetrein
Donderdag 24 maart 2022 | € 76,95 p.p.

Vanuit de opstapplaats rijden we naar Gastvrei Aalshof in Haps en wordt u ontvangen door Conny van den Besselaar. Zij heeft voor u de koffie/thee klaar staan met appeltaart. Laat u verrassen door de veelzijdigheid, een heuse kip-en-ei beleving. U wordt op de hoogte gebracht van allerlei kip- en ei-weetjes. Natuurlijk wordt er ook geproefd van de verschillende soorten advocaat zoals, Doortje, Suyp, McEgg, en Moortje. U staat versteld hoeveel producten er van eieren worden gemaakt. Daarna kunt u vrij rondwandelen door de prachtige aangelegde tuin en is het heerlijk vertoeven in de serre. Voor de lunch rijden we naar restaurant De Gelderse Poort en vertrekken daarna met de Zonnetrein om de Ooijpolder en de Duffelt te verkennen. Met een gids gaat u een prachtige tocht maken die alles vertelt over de omgeving. De dagtocht sluiten we af met een heerlijk diner.

Voor de dagtocht kunt u het beste telefonisch reserveren via 085 - 822 07 60. We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar, van 10-12 uur en van 13-16 uur.

Routewandeling in Bladel (8,4 km) op donderdag 17 maart 2022
Gaat u mee op routewandeling met de Ledenservice? Dit jaar organiseren we zowel routewandelingen zonder gids als educatieve wandelingen met IVN-gids. We houden verschillende tochten in de regio Zuidoost-Brabant. U wordt altijd ontvangen met koffie/thee en lekkers, daarna zal een wandeling van 1,5 tot 2 uur plaatsvinden in een natuurrijke omgeving. Voor nu hebben we een wandeling zonder gids gepland staan in Bladel. Deze tocht is 8,4 km lang. Meld u nu aan via onderstaande site. Klik hier om u aan te melden.

Efkes Luisteren met Luc Vaesen
We mogen weer: dit weekend is het carnaval! Deze week in Efkes Luisteren vertelt Luc over afgelopen zaterdag, waar hij alvast een voorproefje kreeg van de komende carnavalssfeer in Eindhoven. Nog even en Eindhoven moet plaats maken voor Lampegat. Wat heeft hij genoten! Ook deze week sluit hij zijn rubriek af met een bijpassend nummer. Deze keer heeft hij gekozen voor een eigen optreden uit 2015, in Theater aan de Parade in Den Bosch. Wij wensen u een fijne carnaval en veel plezier met de nieuwe Efkes Luisteren. Lees hier de nieuwe Efkes Luisteren.

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.