Efkes Luisteren door Artiest Luc Vaesen

Efkes Luisteren (25 april 2022)

Hallo weer iedereen.

In dit jaargetijde kan ik er niet omheen. Als ik door de stad, het park of straatjes wandel of als ik onderweg naar dichtbij in Brabant of wat verder weg naar België of Duitsland rijd voor optredens, die gelukkig weer volop in de agenda verschijnen. Dan heb ik het over de prachtige natuur, de frisse, groene, verse blaadjes aan de bomen en… over bloemen. De bloemetjes in al hun kleuren, variaties en pracht.

Ware kunstwerkjes zijn het. Ik krijg er altijd een blij gevoel van. Vooral als ik ze in de natuur, in hun natuurlijke habitat zie ‘floreren’. Daar zal het woord ook wel vandaan komen denk ik. Floreren in bloemenpracht. Over bloemen zijn natuurlijk ook heel, heel veel liedjes geschreven. Over tulpen, anjers, vergeet-me-nietjes, gladiolen, en… wellicht de meest bezongen bloem: De roos. En daarmee schiet mij ineens het volgende idee te binnen.

Laten we afspreken dat zolang het zulk mooi lenteweer is dit voorjaar, ik in deze rubriek telkens een liedje kies over bloemen. De eerste titel schiet mij al meteen te binnen. Een liedje van niemand minder dan het Vlaamse icoon Louis Neefs getiteld: Margrietje. Ik wens iedereen daar alvast heel veel luisterplezier mee en…

Als jij nog wat suggesties/titels hebt over liedjes met bloemen… laat maar even weten via onderstaande reactieknop. Wie weet komt jouw suggestie dan de komende weken voorbij in deze muziekrubriek. Ik ben alvast benieuwd welk titel jou te binnenschiet als ik vraag: “Welke liedje over bloemen vind jij mooi”?

Groet;

Luc Vaesen (Troubadour/Artiest)

Efkes Luisteren (24 maart 2022)

Hallo weer iedereen.

Ja… ze zijn er weer. Ik heb ze al gevoeld. Soms komen ze laat, soms heel vroeg, soms iets er tussenin. Maar… dit jaar, afgelopen dagen waren ze er alweer… Je stapt de deur uit of bent net ergens aangekomen. Opent de portier van de auto en plots… ja… daar zijn ze… De Lentekriebels…. Aangenaam warm. Al is het nog maar voor een paar uur per dag. De alvast fijne temperatuur, het warme zonnetje op de snoet, de vogeltjes die beginnen te zingen. De geur… de lentelucht. Ineens is het er en je herkent het meteen. Het wordt lente.

T’is nog vroeg, we zullen vast ergens nog wel een stapje terug moeten doen de komende weken vooraleer de ‘echte’ lente komt, maar de kriebeltjes zijn er al. De afgelopen dagen waren ze er met regelmaat ook tijdens de optredens die er gelukkig ook weer zijn nu alle Covid-beperkingen zijn opgeheven. In Tegelen, Winschoten en Heist-op-den-Berg (BE). Overal zonneke, veel mensen, heel veel blije gezichten en vrolijke mensen. Dan weet ik en voel ik weer waarom ik voor dit prachtige artiestenvak heb gekozen. Heerlijk!

Laten we met elkaar afspreken dat we een dagje of middagje buiten, met een aangename temperatuur in het zonneke, nooit meer als vanzelfsprekend zullen beschouwen – we weten na 2 jaar wel beter. Laten we dit soort mooie dagen drinken als dure wijn. Nippen en genieten… Pluk de dag dus. En ook de komende dagen ziet het er goed uit. Laat de lente maar komen.

Mocht je nog niets gepland hebben de komende dagen. Regel maar even iets. Spreek maar weer eens af met vrienden of vriendinnen. Haal even iemand op en maak maar eens een lekker wandelingetje in een parkje of gewoon even door de stad of het centrum. En stop maar eens even bij een leuk terrasje. Kopje koffie, thee of misschien wel een heel klein borreltje erbij. Het kan weer! Het mag weer! Want… het is Lente…!

Natuurlijk vandaag met een mooi lenteliedje dat ons meeneemt naar het zonnige Frankrijk.. Ga maar eens graven in je herinneringen. De beelden van een Frans dorpspleintje zullen je ongetwijfeld meteen weer te binnenschieten.

Groet;

Luc Vaesen (Troubadour/Artiest)

Efkes Luisteren (24 februari 2022)

Hallo weer iedereen,

Afgelopen zondagochtend heb ik het alvast eens even rustig aan gedaan. En dat was ook wel even nodig gezien de avond ervoor. Soms komen dingen mooi samen. In Nederland zijn tal van beperkte maatregelen – hopelijk nu definitief- opgeheven. Ook in de Horeca. Kijk da’s alvast een nuttig ingrediënt voor een leuke – en zware- avond.

En… daar kwam nog eens bij… Jawel… We gaan weer carnaval vieren. En Eindhoven zou Eindhoven niet zijn als afgelopen zaterdagavond, zowat de eerste avond dat het allemaal kan en mag, er dan meteen ook een eerste pre-carnavalsfeest werd georganiseerd. En diegenen die mij wat langer kennen, die weten, dan ben ik van de partij. Nou dat heb ik geweten. Maar wel ontzettend gezellig (en laat) geworden… En het zal de komende dagen nog wel meer van dat worden… En ik ga er vol van genieten.

Aan alle carnavalsvierders: “Alvast een geweldige Carnaval”. En aan iedereen die er niet zoveel mee heeft: “Misschien een leuke gelegenheid om het dit jaar, juist dit jaar, toch eens een kans te geven."

bomvolle kroegen en te dronken mensen betreft, maar ook het carnaval van de mooie feesten, de prachtige gala’s en de heerlijke muzikale producties. Ook dat is gelukkig carnaval. Fijne dag! En… ik ben inmiddels alweer helemaal ‘hersteld’…

Groet;

Luc Vaesen (Troubadour/Artiest)


Efkes Luisteren (31 januari 2022)

Hallo weer iedereen,

Ik ken niemand die zich niet verheugt op het verdwijnen van een aantal lockdown maatregelen – gelukkig. Winkels zijn weer open en nu kunnen we en mogen ook weer genieten van de Horeca. Welliswaar met nog de nodige beperkingen kunnen we toch weer een kopje koffie, een glaasje bier of wijn bestellen en nuttigen in en om een cafeetje en kunnen we ook weer eens uit gaan eten. Maar Nederland – als het ik goed begrepen heb- laat zich wel nog van haar grijze kant zien. Dagenlang mistig en grauw weer….

Als ik goed begrepen heb, want… ik verkeer op dit ogenblik al een aantal weken niet in Nederland maar…. In Azie. Ik had besloten de gok te wagen een toch te proberen een soort vakantie/ontsnapping te ondernemen, zoals ik meestal doe in de maand januari. Vorig jaar januari lukte dat niet met alle beperkingen. Nu wel. Dus vanaf een zonnig strandje, onder een palmboom, uitkijkend op een blauwe zee, op het strand van een piepklein zeer rustig eilandje, midden in de Andaman Zee, onderdeel van de Indische Oceaan schrijf ik dit berichtje aan jullie. Mijn kleine muzikale bijdrage aan deze mooie nieuwsbrief.

En hoor dus de berichten uit Nederland van zoveel mensen die de afgelopen tijd heel veel en vaak thuis gezeten hebben en naar de grauwe mist hebben gekeken. Wat kan ik hiervandaan dan voor jullie betekenen vroeg ik me af. Wel… Als je fysiek nog niet weg kunt en als er buiten weinig te beleven valt, dan hebben we altijd nog onze herinneringen, onze fantasie. Een reisje of uitstapje maken in ons hoofd. Het kan je een momentje of wat langer meenemen weg uit de dagdagelijkse sleur. Meimeren over zonnige dagen, zomerse avonden, leuke vakantiebestemmingen ver weg of lekker dichtbij. Dat is precies de remedie die ik probeer aan te reiken vandaag.

Ga ik gedachten maar eens lekker (terug) naar een ouwerwetse vakantie. Lekker warm, niet te ver weg, maar wel ver genoeg weg om even weg te zijn. Zoals we vroeger bijvoorbeeld die geweldige vakantie beleefden in Zeeland. Ik wens je veel luisterplezier met Saskia en Serge: Zomer in… Dat die tijden maar weer snel terug mogen komen.

Groet;

Luc Vaesen (Troubadour/Artiest)

*
*

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.