Efkes Luisteren door Artiest Luc Vaesen

Efkes Luisteren (22 oktober 2020)
- Door Artiest Luc Vaesen -

Daar waar de straten s ’avonds weer helemaal leeg zijn en de pleinen weer zijn verstomd in stilte – om redenen die we inmiddels allemaal maar al te goed kennen, doet moedertje natuur er de laatste dagen nog een schepje bovenop.

Herfstige, stille tafereeltjes wisselen zich af met activiteiten die we binnenshuis doen. We prijzen ons weer gelukkig dat de kachel het doet. Dat de ramen schoon zijn, zodat we een beetje naar de verstilde wereld aan de buitenkant van het glas kunnen ‘koekeloeren’. Hoezeer ik weet dat we ook deze bizarre periode ergens weer eens achter ons zullen laten. Het staat toch een beetje in schril contrast met herinneringen, gebeurtenissen en tafereeltjes van bijvoorbeeld 1 of 2 jaar geleden.

Ik neem jullie vandaag mee naar het voorjaar 2018 (pre-coronatijdperk dus...) Ergens in het hoge noorden op een voorjaarsmarkt waar ik alias De Marskramer acte de présence mocht geven. Het was prachtig weer, het zonneke deed ontzettend zijn best en ik verkeerde dus in een opperbeste stemming. Ik besloot, struinend door de straatjes met mijn muzikale huifkarretje om eens een eigen nummer in te zetten. Tot mijn verbazing kreeg ik een dag later een ontzettend leuk filmpje toegestuurd van een Duitse omstander die het hele tafereel gefilmd had…

De plek was Hoogeveen, het eigen liedje: ‘Ben je Vrij’.

Ik deel het moment graag eens met jullie vandaag. Laat het in deze tijd wat vrolijkheid brengen.

Laat in een reactie onder dit bericht maar eens even weten wat je ervan vindt…

Ik wens je veel luisterplezier en… tot over twee weken. 

Luc Vaesen (Troubadour/Artiest)


Efkes Luisteren (8 oktober 2020)

- Door Artiest Luc Vaesen -

Daar waar alle Coronaperikelen ieders leven al maandenlang bepalen, moeten we het in deze periode ook vaak stellen zonder livemuziek, concerten, optredens en theaterbezoek. Dat merk ik als artiest natuurlijk dagelijks…

Maar… mede daardoor, juist daardoor, mogen we ons ook gelukkig prijzen met de mogelijkheden die de moderne tijd biedt. Hoe vreemd het ook mogen klinken. Vandaag de dag zijn er gelukkig zoveel manieren waardoor we niet verstoken hoeven te blijven van mooie liedjes. Natuurlijk nog steeds via radio en TV. Maar zeker ook met de moderne middelen. Via computer en zelfs via telefoon of iPad kunnen we ons met een paar klikken toegang verschaffen tot de mooiste, leukste en zeker ook ouwe, gouwe deuntjes.

En dat is precies wat we in deze nieuwe vaste rubriek gaan doen. Gewoon even naar een mooi, bekend of vergeten pareltje luisteren. En kijken, want we hebben er ook meteen een video bij.

Als artiest was ik gewend om nagenoeg dagelijks op te kunnen treden in het hele land en ver daarbuiten. Om te zingen, spelen en mensen dat mooie bijzondere gevoel te bezorgen dat muziek met ons mag doen. En waar we met zovelen van mogen genieten.

Iedereen weet inmiddels dat dat voorlopig even anders is.

Precies dit gevoel wordt zo mooi weer gegeven in het liedje dat ik voor vandaag voor jullie heb gekozen. Een prachtig nummer, gezongen door Gerard van Maasakkers.

Ik wens je veel luisterplezier en… tot over twee weken!

Luc Vaesen (Troubadour/Artiest)

*
*

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.