Doe jij ook mee met de online Zorgverzekeringsquiz?

Meld je nu aan voor de online Zorgverzekeringsquiz!
Maandag 27 november 2023, 20.00 uur

Het kiezen van de juiste zorgverzekering kan veel keuzestress met zich meebrengen. Daarom organiseert Ledenservice ZuidZorg op maandag 27 november 2023 om 20.00 uur de gratis online Zorgverzekeringsquiz.Tijdens deze online webinar zullen quizmasters Luuk Touw en Frédérique Arnold je uitdagen met een aantal pittige vragen over de zorg en zorgverzekering. Daarnaast gaan ze in gesprek met twee experts: Martien Bouwmans (schrijver van het boek ‘Het zorgstelsel ontrafeld’) en Michael Bartelink (zorgverzekeringsexpert van vergelijkingssite Independer). Van hen krijg je handige tips en inzichten die je kunnen helpen om de beste beslissing te nemen bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. Kijk en speel mee en test je kennis! Daarbij maak je kans op mooie prijzen zoals een smartwatch, een jaarabonnement op Basic-Fit of een wellness cadeaubon. Meld je hier aan, kijken en meespelen is gratis.

Krijg vrijblijvend advies van een slaapexpert bij Medipoint
Kom naar de slaapadviesdagen

Veel mensen slapen al jaren op het hetzelfde matras. Want dat ligt toch nog prima? Toch gaat de kwaliteit van een matras na verloop van tijd achteruit. Dat komt omdat we iedere nacht vocht verliezen, door te ademen en te transpireren. En omdat we vaak in dezelfde houding slapen. Je merkt het vaak niet meteen, maar na 10 jaar is een matras echt aan vervanging toe. Dick van Rijn is Productspecialist bij Medipoint en geeft advies over het behouden van een gezonde nachtrust. “Als je een tijdje op een harde ondergrond ligt, dan merk je het. Op bepaalde lichaamsdelen voel je meer druk. Bijvoorbeeld op je achterhoofd, bij de ruggengraat, het stuitje en de hielen. Als je op je zij gaat liggen voel je je heup, schouder en enkel. Dat zijn de drukpunten van het lichaam. Een goed matras, zorgt ervoor dat het gewicht van het lichaam zoveel mogelijk wordt verdeeld. Je zakt er als het ware een stukje in weg. En dat heeft positieve effecten.”

Ben je benieuwd wat voor matras het beste bij jou past? Kom dan langs bij een slaapadviesdag, en ontvang één-op-één advies van een slaapexpert in de Medipoint-winkel in Eindhoven. Je kunt proefliggen op verschillende modellen en krijgt vrijblijvend advies over alle matrassen, bedbodems, bedden en kussens. Wil je zeker zijn van advies? Plan hier je afspraak.

Een heerlijk prijspakket aan de deur
Bezorgd door Dé Maaltijdservice

Winnaars van de prijspuzzel uit het juni-magazine werden een paar weken geleden extra in het zonnetje gezet. Ledenservice ZuidZorg heeft voor deze prijs de handen ineen geslagen met Dé Maaltijdservice. Die zorgde ervoor dat alle gelukkige winnaars een mooi verwenpakket overhandigd kregen aan hun voordeur. Het prijspakket, bestaande uit een selectie heerlijke boodschappen van supermarkt Spar, werd bij de 25 winnaars bezorgd door de vrijwilligers van Dé Maaltijdservice. Voor de winnaars een échte verrassing. “Echt een schitterend cadeau, die gevulde boodschappentas. Ik blijf zeker meepuzzelen,” aldus een van de prijswinnaars. Dé Maaltijdservice bezorgt maaltijden en boodschappen voor kwetsbare mensen. De vrijwilligers bezorgen wekelijks lekkere en gezonde maaltijden en boodschappen aan huis. Meer lezen? Klik hier.

Geef je op voor de informatieochtend 'senioren en veiligheid thuis'
Oplichters worden steeds slimmer, ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Zo proberen ze geld af te troggelen met gewiekste babbeltrucs, benaderen ze je met nepaccounts via WhatsApp of proberen ze je pinpas en -code te stelen. Tijdens deze informatieochtend wordt voorlichting gegeven over de verschillende methodes van deze oplichters. Op dinsdag 14 november 2023 van 10.00 uur tot 12.00 uur ben je welkom in Wijkcentrum 't Bellefort. Onder het genot van een kop koffie of thee met gebak word je bijgepraat én krijg je tips op het gebied van veiligheid, zowel in als om het huis. Wil jij ook aanwezig zijn, eventueel met één introducé? Meld je dan hier aan op onze website. 

Kunstveiling voor 'Circus in de Zorg'
Wissehaege in Eindhoven (Herman Gorterlaan 4) verwelkomt je graag op zondag 19 november 2023 vanaf 13.30 voor een kunstveiling. Hier vind je een gevarieerd en veelzijdig aanbod van diverse schilderijen waarvan een deel wordt geveild en een deel los wordt verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede aan ‘Circus in de Zorg’, een evenement speciaal georganiseerd voor de bewoners van de verschillende afdelingen. In mei 2024 wordt er een heuse circustent geplaatst op het terrein van Parc Gennep. Dit circus wordt mede mogelijk gemaakt door allerlei sponsoractiviteiten van medewerkers en bewoners. Ook Ledenservice ZuidZorg draagt een steentje bij middels het Leden voor Leden initiatief. De kunstveiling is ook één van de activiteiten waarmee hopelijk het streefbedrag wordt gehaald. 

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.