Een terugblik: 2023 in vogelvlucht

Traditiegetrouw is december de tijd om terug te blikken op het jaar dat achter ons ligt. Het einde van 2023 nadert, dus hoog tijd om eens de archieven in te duiken om met een mooi overzicht het afgelopen jaar samen te vatten.

Dit jaar verstuurden we ons magazine Zuid&Zo voor het eerst vier keer, voorgaande jaren was dit namelijk drie keer. Meer dan 30.000 leden lezen daarin over ons partneraanbod, verschillende activiteiten en doen inspiratie op met mooie verhalen uit de regio. We organiseerden bovendien een recordaantal van 72 activiteiten dit jaar. Samen met vrijwilligers ontmoeten we daar onze leden en gaan we met ze in gesprek en erop uit. Hieronder lichten we enkele activiteiten uit om terug te blikken op het prachtige jaar dat bijna afgerond is.

Hee gaode mee?
We wandelden dit jaar de hele regio door met verschillende van onze leden. Er werden 21 wandelingen gepland, waarvan een enkeling helaas afgelast moest worden vanwege het slechte weer. Er werden twaalf routewandelingen gelopen, waarbij telkens tussen de zes en negen kilometer werd afgelegd. Daarnaast werden maar liefst negen wandelingen gelopen met een gids, zoals de IVN-wandelingen en een Van Gogh-wandeling in Nuenen. Lid Ria van der Aa maakte bovenstaande foto bij één van onze wandelingen. Op nog veel sportieve, gezellige en veilige kilometers in 2024! 

Ge wit wel
We zijn nooit te oud om te leren, dus naast al die gezelligheid is het ook van belang om op z’n tijd wat op te steken. Daarom kwamen we dit jaar twaalf keer bijeen om ons voor te laten lichten over verschillende onderwerpen waaronder veilig bankieren, veiligheid thuis en erfrecht- en nalatenschapsplanning. Altijd met een kop koffie en wat lekkers uiteraard. Bovenstaande foto werd gemaakt tijdens een informatiebijeenkomst van Raadzaam Advies, waar we meer te weten kwamen over verschillende financiële vraagstukken rondom testament, volmachten, schenkingen en erfrecht.

Wanne gezelligheid
Maar liefst zestien keer gingen we in 2023 op dagtocht met onze leden. Zo bezochten we Tropical Zoo in Zeeland, twee prachtige musicals en gingen we maar liefst vijf keer op boottocht. Naast de dagtochten genoeg ander vertier, want we brachten ook twaalf bezoekjes aan verschillende musea in de regio. Wat dacht je bijvoorbeeld van het EDAH- en Orgelmuseum of Kempenmuseum De Acht Zaligheden? Dit allemaal om onze leden bij elkaar te brengen en samen met elkaar een gezellige dag te beleven. Daarbij werden onder onze leden ook verschillende nieuwe vriendschappen gesloten, wat bij ons ook een glimlach op ons gezicht tovert. Bovenstaande foto werd gemaakt tijdens de viersluizentocht in Maastricht.

Wil jij ook eens aansluiten bij één van onze activiteiten? Bekijk ons activiteitenoverzicht en ga mee met een wandeling, informatieve bijeenkomst of een museumbezoek.

Namens alle medewerkers en vrijwilligers willen we jullie fijne feestdagen wensen en alvast een goed en gelukkig nieuwjaar!

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.