Een cultuurmarkt om de wijk samen te brengen

Met zelfgemaakte lekkernijen uit allerlei landen

Kinderen van groep 8 van Basisschool de Boschakker organiseerden 21 juni een cultuurmarkt voor de buurt om mensen uit de buurt en hun diverse culturen samen te brengen. De ochtend werd geleid door Stichting Move, en Ledenservice ZuidZorg leverde een financiële bijdrage om het project te realiseren.

Stichting Move brengt studenten en kinderen samen om een eigen project uit te voeren. Deze projecten bestaan uit twee onderdelen: een actief uitstapje, waarin studenten de kinderen meenemen in het studentenleven en een buurttraject. Daarbij brainstormen basisschoolleerlingen samen met studenten over wat er beter kan in de wijk en gaan ze aan de slag om hun plan uit te voeren.

Diversiteit
Dit keer was het de beurt aan de kinderen uit groep 8 van Basisschool de Boschakker om samen met studenten om zo’n buurttraject te doen en zij kozen, na een brainstormsessie, voor een cultuurmarkt. De leerlingen wilde de rijke diversiteit aan culturen in de wijk vieren en mensen uit de buurt samenbrengen. De activiteit werd breed aangekondigd op school en in de wijk en op woensdag 21 juni was het dan zo ver: de cultuurmarkt ging van start op het schoolplein van de basisschool.

Zelfgemaakte lekkernijen
Alle kinderen van groep acht hadden hun best gedaan op een versierde kraam en boden verschillende zelfgemaakte lekkernijen aan. Er was een koffiebar te vinden en hapjes en drankjes uit Italië, Marokko, Nederland, Somalië, Syrië, Suriname en Turkije. Bij elk kraampje hing een vlag van het desbetreffende land en werden er enkele weetjes opgesomd. Zo was de ochtend smakelijk én ook informatief. Wist jij bijvoorbeeld dat de ster op de vlag van Somalië staat voor de vijf gebieden waarin Somaliërs leven?

Wil je meer weten over Stichting Move? Klik dan hier.

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.