Dutch Happiness Week, een mooi Opkikkertje, dagtocht

Let op: woensdag 16 maart 2022 zijn wij in verband met een training eenmalig telefonisch niet bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf 13.00 uur zitten we gewoon weer klaar om uw vragen te kunnen beantwoorden.

Pak je ritme! Dans je los! Dansen tijdens Dutch Happiness Week
Donderdag 24 maart 2022 | € 10,- p.p.

Sinds 2015 geeft Louise Rutten wekelijks danslessen in Parktheater Eindhoven. Als dansdocent was zij jarenlang actief binnen het amateurveld en het basisonderwijs. Vanaf 2014 kwam ze in aanraking met Dance for Health (Rotterdam) waar dansmethodes ontwikkeld werden voor mensen met Parkinson, MS, Reuma en NAH. Ondertussen voelt een uiteenlopende groep dansers in Eindhoven zich daar goed bij. Met een breed scala van muziekstijlen probeert Louise je dansgevoel te prikkelen en anderen ontmoeten op de vloer. Zij nodigt u graag uit voor haar dansevenement tijdens de Dutch Happiness Week in Parktheater Eindhoven.

"Ook wanneer je beperkt bent in je bewegingen, is dansen goed voor lijf en leden en het houdt je jong." vertelt Louise Rutten. "En wat is er nu leuker dan anderen te ontmoeten op de dansvloer? Daarom heeft dans een belangrijke plek gekregen in de Dutch Happiness Week, speciaal voor mensen met een bewegingsbeperking en hun danspartners." Op 24 maart komen DJ Marc en Slagwerker Stijn Derwig naar het Parktheater. Van 10.00 tot 12.00 uur bent u welkom in de foyer om los te gaan in dans en ritme. Klik hier voor meer info.

Opkikkertje voor een ander
Mensen blij maken met het boek WinterKost

In het Opkikkertje van januari vroegen wij onze leden wie er volgens hen wel een lichtpuntje kon gebruiken. Uit vele mooie en ontroerende berichten hebben wij vijfentwintig mensen uitgekozen. Zij kregen het boek WinterKost. Klik hier voor een aantal foto's.

Dagtocht naar Advocatenproeverij en rondrit met Zonnetrein
Donderdag 24 maart 2022 | € 76,95 p.p.

Vanuit de opstapplaats rijden we naar Gastvrei Aalshof in Haps en wordt u ontvangen door Conny van den Besselaar. Zij heeft voor u de koffie/thee klaar staan met appeltaart. Laat u verrassen door de veelzijdigheid, een heuse kip-en-ei beleving.

U wordt op de hoogte gebracht van allerlei kip- en ei-weetjes. Natuurlijk wordt er ook geproefd van de verschillende soorten advocaat zoals, Doortje, Suyp, McEgg, en Moortje. U staat versteld hoeveel producten er van eieren worden gemaakt. Daarna kunt u vrij rondwandelen door de prachtige aangelegde tuin en is het heerlijk vertoeven in de serre. Voor de lunch rijden we naar restaurant De Gelderse Poort en vertrekken daarna met de Zonnetrein om de Ooijpolder en de Duffelt te verkennen. Met een gids gaat u een prachtige tocht maken die alles vertelt over de omgeving. De dagtocht sluiten we af met een heerlijk diner.

Voor de dagtocht kunt u het beste telefonisch reserveren via 085 - 822 07 60. We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar, van 10-12 uur en van 13-16 uur.

Routewandeling in Bladel (8,4 km) op donderdag 17 maart 2022
Gaat u mee op routewandeling met de Ledenservice? Dit jaar organiseren we zowel routewandelingen zonder gids als educatieve wandelingen met IVN-gids. We houden verschillende tochten in de regio Zuidoost-Brabant. U wordt altijd ontvangen met koffie/thee en lekkers, daarna zal een wandeling van 1,5 tot 2 uur plaatsvinden in een natuurrijke omgeving. Voor nu hebben we een wandeling zonder gids gepland staan in Bladel. Deze tocht is 8,4 km lang. Meld u nu aan via onderstaande site. Klik hier om u aan te melden.

Klassieke Rubriek door Coen Jansen
Als het aan Coen Jansen ligt, blijven we nog even in Frankrijk met zijn Klassieke Rubriek. Hij deelt zijn 33e aflevering hier met u. Coen aan het woord: "Deze lange aflevering is in zijn geheel gewijd aan één van de grootste, en wat mij persoonlijk betreft, één van de meest fascinerende componisten uit de twintigste eeuw: Olivier Messiaen (1908-1992). Zijn muziek is vanwege zijn geheel eigen uiterst unieke muzikale taal, die je gerust extatisch en zelfs overdonderend mag noemen, moeilijk in een hokje te plaatsen." Klik hier voor de nieuwste aflevering.

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.