Opkikkertje voor een ander

Vorige week heeft u van Ledenservice ZuidZorg weer een klein Opkikkertje via de post ontvangen. Kent u ook iemand die een Opkikkertje kan gebruiken? Misschien kunnen wij u daarbij helpen. Hieronder vindt u meer info.

Opkikkertje voor een ander
Als Ledenservice ZuidZorg willen we onze leden activeren samen met ons de maatschappij een beetje mooier te maken. Met het Leden voor Leden initiatief moedigen we onze leden aan activiteiten te organiseren om blijdschap en vreugde brengen. In deze tijd is dat minder mogelijk. Met een 'Opkikkertje voor een ander' willen we deze gedachte voortzetten. Kent u iemand die wel een klein Opkikkertje verdient? Wij horen het graag. Licht uw verzoek toe en misschien kunnen wij deze persoon op korte termijn verrassen. Klik hier voor het invulformulier.

Luister naar Het Danspaleis
Radio Danspaleis is in het leven geroepen vanwege het coronavirus, om troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Normaal toeren zij door het land langs buurthuizen en zorgcentra, om liefdevol de orde te verstoren met dansmiddagen voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Omdat zij met u niet meer live kunnen dansen, doen ze dat vanaf een afstandje, maar desalniettemin intiem en met aandacht in Radio Danspaleis! Zet uw gedachten even op nul en geniet van een feest der herkenning en bezinning. Beluister hier de uitzendingen.

Filmpjes van Thuismuseum
In de laatste drie maanden heeft Jip Heijmerink van My Daily Shot of Culture zich vooral ingezet om zo veel mogelijk cultuur naar de mensen thuis te brengen. In deze prachtige video's bezoekt u mooie locaties en vertelt Jip alles wat u moet weten op het gebied van historie en cultuur. Op onze website hebben we een greep uit haar video's geplaatst, zodat u ze gemakkelijk kunt bekijken. Bezoek bijvoorbeeld het Engelse landhuis Villa Rams Woerthe of bekijk de video Vredespaleis: een uniek kijkje in het Internationaal gerechtshof. Kijk hier de video's van Thuismuseum.

Muzikale rubriek | Aflevering 3
Deze week ontvangt u al weer de derde aflevering over de Spaanse muziek. Ditmaal staat Morales centraal. Coen Jansen aan het woord: "Deze aflevering vraag ik uw aandacht voor hele oude koor a capellamuziek van Cristóbal de Morales (1500-1553). Voor een componist die in zijn tijd bekend stond als 'het licht van Spanje in de muziek' en internationaal grote bekendheid genoot, is het des te opvallender dat we erg weinig weten over het leven van een van de grootste muzikale uitblinkers van Spanje." Klik hier voor de derde aflevering.

Ga terug naar het overzicht

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.