Beweegtips, kunstwerken en nieuwe muziek!

We willen er u nogmaals op attenderen dat onze Algemene Ledenvergadering (ALV) van dinsdag 16 juni 2020 niet zal plaatsvinden en is net als al onze andere evenementen geannuleerd. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor een alternatief. We houden u daar van op de hoogte.

Iets moois om te delen
Deze week heeft u van Ledenservice ZuidZorg weer een klein Opkikkertje via de post ontvangen. Heeft u een mooi gedicht, een bijzondere foto, een eigen kunstwerk of andere creatie die u graag wilt delen met onze leden? Stuur het naar ons op! We kijken uit naar uw bericht. Heeft u ook al de mandala ingekleurd? Stuur voor 26 juni 2020 een foto van deze mandala naar ons op en maak kans op een van de 25 verrassingen! De eerste ingestuurde mandala's hebben we alvast op onze website geplaatst. Klik hier om de mandala's te zien.

Beter en meer bewegen vanuit huis
Het is thuis lastiger om goed te blijven bewegen, terwijl dit juist heel belangrijk is om u overdag goed te voelen. Het houdt ons in goede conditie, stimuleert het geheugen en geeft ons een goed gevoel. VGZ helpt u beter te bewegen met tips voor thuis. Samen met de beweegapp Fitavie biedt de zorgverzekeraar een gratis beweegprogramma aan op de website. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent. Met vijf eenvoudige, effectieve beweegoefeningen bent u op de goede weg om vitaal te blijven. Bekijk hier alle beweegoefeningen.

Een klein Opkikkertje
Heeft u met dit zomerse weer al lekker zitten puzzelen? Hopelijk hebben we u mooie puzzels kunnen bieden in het Opkikkertje. Met het doorgeven van het antwoord van de woordzoeker, maakt u kans op één van de 25 verrassingen! Wilt u het ontvangen Opkikkertje digitaal delen met anderen? Dat mag! We hebben het Opkikkertje ook op onze website gezet. Download via onderstaande pagina de digitale versie. Op deze site kunt u ook het antwoord van de puzzel doorgeven. Wellicht bent u één van de winnaars! Download hier het nieuwe Opkikkertje.

Muzikale rubriek | Aflevering 2
Onze wekelijkse muzikale rubriek keert terug met een nieuwe aflevering over de Spaanse muziek. Coen Jansen aan het woord: "In deze aflevering kunt u gaan genieten van willekeurige fragmenten, afkomstig uit de Zarzuela; dit is een typisch (komisch, romantisch) Spaans muziektheatergenre waarin in het Spaans gezongen en gesproken dialogen met elkaar gecombineerd worden en is aan het koninklijk buitenverblijf of zomerresidentie ontstaan. Ik wens u veel luister- en kijkgenot." Klik hier voor de tweede aflevering.

Ga terug naar het overzicht

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.