In mei weer vier nieuwe tips erbij!

Tijdens de laatste persconferentie hebben we te horen gekregen dat we voorlopig nog steeds zo veel mogelijk thuis moeten blijven. Met onderstaande tips proberen we deze tijd thuis toch wat dragelijker te maken.

Digitale boottochten
We hebben speciaal voor u een aantal digitale boottochten uitgezocht. Geniet met deze routes van de prachtige Nederlandse natuur. Vaar door het oude Giethoorn, het mooie waterstreekdorp in de kop van Overijssel. Of neemt u de boot naar het rustige Friesland? De Kleiroute is een toeristische vaarroute die start bij Franeker, één van de mooiste historische steden van Friesland. Ook al bekijkt u het vanuit huis, kunt u toch genieten van een rustgevende tocht op het water. Bekijk hier alle digitale boottochten.

Oeuvre van Freek de Jonge
Cabaretier Freek de Jonge heeft zijn gehele oeuvre op internet gezet! Geniet van al zijn theatershows, conferences en muziekvoorstellingen. U kunt alles nu digitaal bekijken. Op zijn website staan bijvoorbeeld zijn theatershows van 1980 tot aan nu. Via de knoppen aan de linkerzijde kunt u zelf zoeken wat u wilt bekijken. Mocht u iets gevonden hebben, hoeft u het maar aan te klikken om het te bekijken. Geniet, lach mee, pink een traan weg bij dit prachtige overzicht van Freek de Jonge. Ga hier naar de verzamelpagina.

EHBO-instructies van Univé
De meeste ongelukken gebeuren in en rondom huis. Nu Nederland zoveel mogelijk thuisblijft is het risico op een val van de trap, een snee tijdens het klussen of een verwonding tijdens het spelen thuis aanzienlijk groter. Om deze reden heeft Univé, in samenwerking met EHBO-opleider Livis, een speciale online EHBO-training samengesteld. Met vijf gratis instructievideo's bent u zo op de hoogte. Naast de gratis video's kunt u online een verkorte thuiscursus EHBO volgen voor maar € 4,95. Kijk hier voor meer informatie.

Bekijk het Anne Frank Huis
In verband met 75 jaar bevrijding heeft de Anne Frank Stichting een online tour vrijgegeven door het Anne Frank Huis. In juli 1942 duikt daar de familie Frank onder. De familie Van Pels volgt een week later. De twee families kennen elkaar al: Hermann van Pels werkte voor het bedrijf van Otto Frank. Kijk rond en ontdek het Achterhuis: de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar onderdook en waar ze haar inmiddels beroemde dagboek schreef. Bekijk hier online het Anne Frank Huis.

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.