Samen vieren we 75 jaar Bevrijding

Dit jaar maken we 4 en 5 mei thuis mee. We staan samen stil bij beide dagen. Iedereen kan vanuit huis meedoen; hang de vlag uit, speel en zing mee, neem de stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid. Lees hier al onze tips.

NOS: 75 jaar bevrijding
Op deze speciale site staat de NOS stil bij 75 jaar bevrijding. Volg nieuws van toen via media van nu. Dag tot dag, een jaar lang. Maak de belangrijkste gebeurtenissen mee in beeld, geluid en verslagen van ooggetuigen. Met verschillende video's kunt u een heel jaar lang de hele bevrijding volgen. Ga hier naar de website van NOS.

Aangepast 5 mei-concert 2020
De NOS en het Nationaal Comité maken een uitzending vanuit de foyer van Theater Carré in Amsterdam. Deze aangepaste uitzending is een overzicht van de hoogtepunten uit het verleden, gepresenteerd door Simone Weimans. U kunt het concert bekijken op dinsdag 5 mei om 20.35 uur op NPO 1. Klik hier voor de website.

Winnaars prijsvragen
Veel leden hebben gereageerd op de puzzel van het Opkikkertje, waarvoor onze dank! We hebben 25 winnaars blij mogen maken met een mooie bos bloemen. De vijf winnaars van de Facebookactie krijgen deze week heerlijke tompoucen bezorgd. U ziet hen snel op Facebook verschijnen. Houd hier onze Facebook in de gaten.

Bevrijdingsdag gesloten
Namens het bestuur, medewerkers en vrijwilligers wensen wij u alvast, vanuit huis, een mooie Bevrijdingsdag! Op dinsdag 5 mei zijn we helaas gesloten en kunt u ons telefonisch niet bereiken. Vanaf woensdag 6 mei kunt u ons weer bellen op 085 822 07 60. We zijn geopend van 10-12 uur en 13-16 uur. Bekijk onze site voor meer nieuws.

Spoorwegen tijdens de bevrijding
De Nationale Museumweek is dit jaar, vanwege het coronavirus, een digitale Museumweek! We vieren dit jaar 75 jaar vrijheid, daarom neemt conservator Evelien Pieterse u virtueel mee langs de collectie Tweede Wereldoorlog in het Spoorwegmuseum. In deze video's komt u meer te weten over treinen. Ga hier naar de pagina met filmpjes.

Het Zuiderzeemuseum online
Ga terug in de tijd in het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee, vormen hier een compleet dorp. Nu het museum tijdelijk gesloten is, is er online nog genoeg te beleven voor jong en oud. Ontdek de bijzondere verhalen en collectiestukken. Bekijk hier de filmpjes van het museum.

Apenweetjes van de Apenheul
In hoeverre lijken apen in deze tijd nog op mensen? Doen apen ook aan thuisleren? Hamsteren apen ook? Houden deze beesten ook 1,5 meter afstand? Deze vraagstukken worden besproken in de nieuwe serie 'Apenootjes' van de Apenheul. Leer ondertussen meer van de aapjes. Bekijk hier de pagina met de filmpjes.

Cursus geluk van Guido Weijers
Deze keer geen cabaret, maar een vrolijk college over geluk. Zoals Freek Vonk spreekt over dieren, of André Kuipers vertelt over de ruimte, zo krijgt u van Guido Weijers een college over ‘geluk’. Bekijk op onderstaande pagina de video's om meer te weten te komen over het geluk in uw leven. Start hier uw spoedcursus geluk.

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.