We hebben nieuwe tips voor u gevonden!

Dinsdag 31 maart hebben we te horen gekregen dat de huidige maatregelen verlengd zijn tot en met 28 april. We moeten met z'n allen nog wat langer zo veel mogelijk thuis blijven. Met deze reden hebben we weer een aantal nieuwe tips voor thuis, inclusief het nieuwe onderwerp 'Bewegen'.

Gratis concert Matthäus Passion

In de aanloop naar Pasen keert de voorstelling Matthäus Passion van J.S. Bach jaarlijks terug. Helaas kunnen we dit jaar het concert niet meer als ledenactie aanbieden. Muziek biedt troost in deze bijzondere tijd, dus heeft de organisatie besloten het concert van vorig jaar gratis online met u te delen. Klik hier om het concert te bekijken.

MAX brengt Keukenhof naar u!
Alle bloembollen zijn geplant en vele tuinen en paviljoens liggen er prachtig bij, alleen de bezoekers missen nog. Om die reden heeft Omroep MAX besloten de kijker alsnog mee te nemen naar naar het park om toch al het moois met u te kunnen delen. Deel 1 is te zien op zaterdag 11 april om 17.05 uur. Kijk MAX door Keukenhof op NPO 1.

Online dansen met DéDé Dance

DéDé Dance gaat elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 12.30 uur live op Facebook en Instagram! Voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar is dit het ideale moment om na de lunch even hun energie kwijt te kunnen. Samen met de dansdocenten maken zij er elke keer weer een feestje van. Bekijk hier alvast hun Facebookpagina.

Thuis sporten met Vegro
In beweging blijven is voor iedereen belangrijk, ongeacht de leeftijd. Het is heel belangrijk om iedere dag minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen. Dit brengt namelijk veel voordelen voor uw gezondheid met zich mee. Op de site van Vegro staan instructies om ook thuis in beweging te blijven. Bekijk hier de online oefeningen. 

Documentaires van IDFA

Dit jaar stelt International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) vele documentaires gratis toegankelijk. Het gaat om films uit de periode 1988 tot en met 2019. Binnen Nederland zijn er zo'n 300 projecten gratis beschikbaar. Om gebruik te maken van het gratis aanbod hoeft u zich niet te registeren bij IDFA. Bekijk hier alle gratis documentaires.

Heimwee TV op NPO 2
NPO brengt in samenwerking met Beeld & Geluid, tv van vroeger terug op de buis. Heimwee TV is iedere werkdag tussen 9 en 14 uur te zien op NPO 2. Online kunt u ook vele programma's van vroeger terugvinden. Denk hierbij aan Floris, Villa Felderhof, Sonja Barend en Willem Duys. Bekijk hier het online aanbod.

Bel met De Zilverlijn

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een speciale telefoonlijn voor ouderen die graag opeen vast moment in de week een praatje willen maken. Vrijwilligers van De Zilverlijn bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Via hun website kunt u zich aanmelden voor deze dienst. Meld u hier aan voor De Zilverlijn.

Ledenservice ZuidZorg
Onze medewerkers begrijpen dat het een spannende tijd is waarin veel gebeurt. U bent in de gelegenheid om ook ons te bellen voor vragen, of als u behoefte heeft aan een luisterend oor. Wij zitten (vanuit huis) voor u klaar! We zijn doordeweeks bereikbaar op 085 822 07 60, tussen 10-12 en 13-16 uur. Bekijk onze site voor meer informatie. 

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.