Een aantal fijne tips voor thuis!

Op dit moment zitten we in een moeilijke tijd waar ons aangeraden wordt zo veel mogelijk thuis te blijven. Onderstaande tips zijn speciaal voor u uitgezocht voor wat afleiding en ontspanning. Zorg goed voor uzelf, en voor elkaar. 

TheaterThuis door De Schalm
Alle voorstellingen t/m 1 juni zijn geannuleerd, maar Theater de Schalm in Veldhoven brengt voorstellingen naar uw huiskamer! U kunt de komende weken verschillende shows bekijken op hun website. Kijken is geheel gratis, maar u kunt het theater ook steunen met een kleine vrijwillige bijdrage. Bekijk hier de eerste voorstelling.

Online museum
Een museum bezoeken zonder dat u de deur uit gaat? Het klinkt gek, maar u kunt verschillende musea nu vanuit thuis bezoeken. Onderstaande site heeft 12 musea op een rijtje gezet die u met een online tour kunt bezoeken. Bezoek o.a. het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum vanuit uw stoel. Bekijk hier het complete overzicht.

Rode Kruis Hulplijn
Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070 445 58 88). Directe hulpvragen kunt u doorgeven via het formulier op de website. Een vrijwilliger van het Rode Kruis komt dan indien nodig binnen 48 uur bij u langs voor eventuele hulp. Ga hier naar de website.

De Luisterlijn
Bellen met deze hulpdienst kan altijd anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Al meer dan 60 jaar weten mensen de Luisterlijn te vinden. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. U kunt hen bereiken op: 040 212 55 66. Klik hier om met hen te chatten.

Cinetree
Alle bioscopen, filmhuizen en theaters zijn op dit moment gesloten. Gelukkig bieden veel sites hun films nu online en gratis aan. Zo ook Cinetree. Op deze site kunt u een selectie van films en documentaires met maatschappelijke thema’s gratis bekijken t/m 6 april. De dienst wordt automatisch stopgezet. Bekijk hier het aanbod.

Natlab Eindhoven
Kijkt u liever de meest recente films? Ondanks dat het Natlab in Eindhoven tijdelijk is gesloten, kunt u toch gebruik maken van hun huidige aanbod. Tegen een kleine vergoeding kunt u online de films bekijken die normaal gesproken in het Natlab zouden draaien. Daarmee steunt u direct het Natlab zelf. Bekijk hier het aanbod.

Bol.com
Om die dagen thuis wat beter door te komen, heeft Bol.com allerlei digitale lees- en luisterboeken voor uitgezocht. Hopelijk zit er iets voor u tussen! Ook verschijnen er elke dag nieuwe video's waarin een verhaal wordt voorgelezen door de állerleukste voorlezers. Een boek uit de selectie aanschaffen kost nu maar 1 cent. Klik hier voor het aanbod.

LuisterBieb
Via de app van de Bibliotheek kunt u vele luisterboeken gratis beluisteren. Deze app bevat nu een extra selectie mooie luisterboeken. Voor iedereen, dus ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. Het enige wat u hoeft te doen is de app te downloaden en te genieten van de mooie verhalen. Download hier de app.

Ga terug naar het overzicht

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.