Nieuwsbrief januari 2020

Muzikale middag in Nuenen

Vrijwilligersgroep Cultuur Overdag organiseert zondag 16 februari 2020, van 14.30 tot 15.30 uur een muzikale middag met Eindhovens Gemengd Koor Ascolta, in Het Klooster in Nuenen. Deze middag wordt gesteund door het Leden voor Leden initiatief. Wij mogen voor deze middag 20 kaarten ter beschikking stellen aan onze leden.

NIEUW Oogcafé-Huiskamer bij Lokaal+
In samenwerking met Lokaal+ en de Oogvereniging Noord-Brabant/Zeeland openen wij een vertrouwde plek voor slechtziende jongeren om hun eigen ervaringen en tips te delen. Daarnaast voorzien we de benodigde informatie en expertise om je verder te helpen met je vragen. Je bent van harte welkom op onze eerste bijeenkomst op woensdag 5 februari 2020, 13.30 - 15.30 uur, Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven. Download hier de uitnodiging.

Leden voor Leden initiatief
Met Leden voor Leden moedigen we onze leden aan om activiteiten te organiseren die verbinden en een stukje blijdschap en vreugde brengen. De initiatieven moeten iets betekenen voor een ander en de maatschappij een beetje mooier maken. Aan de hand van deze criteria hebben we enkele initiatieven in 2019 mogen realiseren.

Kerstmiddag bij Lokaal+
Een gezellige kerstmiddag om mensen bij elkaar te brengen tijdens een feestelijke periode van samenzijn. Onder het genot van wat lekkers, leuke kraampjes en een koor waren mensen van harte welkom om langs te komen in de huiskamer van Lokaal+.

Verwenzorg op de dialyse-afdeling
Namens Leden voor Leden hebben we in december een cheque van € 1.000,- overhandigd aan de dialyse-afdeling in het Catharina Ziekenhuis. Met dit bedrag hopen we in 2020 een mooie bijdrage te leveren aan activiteiten ter afleiding en ontspanning voor de cliënten die hier meerdere malen per week hun tijd doorbrengen.

Buurtboerderij in Eersel
Met dit initiatief hebben we een financiële impuls mogen geven aan de Buurtboerderij in Eersel, om mensen in de buurt meer samen te brengen op een gemoedelijke plek. Dit hebben we afgetrapt met een heuse kerstviering met lekkers en de opening van de eigen kerststal op de buurtboerderij.

Lezing Erfrecht- en Nalatenschapsplanning

Wij organiseren in samenwerking met Raadzaam Advies een informatiemiddag met het onderwerp ‘Erfrecht- en Nalatenschapsplanning’. Deze middag zal plaatsvinden op donderdag 12 maart 2020 in De Gouden Leeuw in Bergeijk. Heeft u interesse? Vanaf 3 februari kunt u zich aanmelden via onze website.

Ga terug naar het overzicht

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.