Nieuw: Van Gogh Village Museum en Theater de Schalm

Met korting naar Van Gogh Village Museum in Nuenen
Krijg 20% korting op je bezoek

Rectificatie: in onze nieuwsbrief van mei 2024 staat dat de korting geldig is voor maximaal 5 personen. Dit blijkt echter voor maximaal 4 personen per ledenpas te zijn.

We hebben een hele mooie nieuwe partner voor je in petto: het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Tijdens je museumbezoek ontdek je hoe Vincent van Gogh leefde en schilderde in Nuenen. Je ervaart en beleeft de dingen zoals hij ze ook beleefde. Waan jezelf in de tijd van Vincent. Natuurlijk wel met gebruikmaking van de nieuwste presentatiemiddelen. Het is voor zowel jong als oud een unieke ervaring om dit mee te maken. Ook kan het Van Gogh Village Museum een startpunt zijn voor een van de vele wandelingen door het openluchtmuseum van Vincent van Gogh. Vanaf 15 mei 2024 krijg je het gehele jaar, op vertoon van je Ledenpas, 20 procent korting voor maximaal twee personen op de entree van het Van Gogh Village Museum in Nuenen. 

Met korting naar 'De Vloer Op' in Theater de Schalm
Donderdag 16 mei 2024, € 22,50 p.p.

De Vloer Op was jaren een hit op tv. Dus waarom zouden ze het niet in het theater proberen? Een groep acteurs krijgt een probleem toegewezen en gaat daar geheel onvoorbereid mee aan de slag.Tijdens deze avond speelt onder andere Margôt Ros mee in de voorstelling. Margôt is geboren in Eindhoven en is naast De Vloer Op ook bekend van Toren C en Flikken Maastricht. Net als in het programma worden in deze theaterversie actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend. Ook mag het publiek meedenken met de thema’s voor de improvisaties. Op donderdag 16 mei 2024 is De Vloer Op te zien om 20.15 uur in Theater de Schalm. Als lid van de Ledenservice krijg je € 5,- korting op deze theateravond, je betaalt slechts € 22,50 p.p. Reserveer je tickets via de site van De Schalm met de actiecode uit de nieuwsbrief.

Oproep: vertel jouw verhaal over de Tweede Wereldoorlog
Samen houden we de verhalen levend

Ieder jaar staan we tijdens 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Op 5 mei vieren we landelijk de vrijheid. Onze regio (Zuidoost-Brabant) is echter al wat eerder bevrijd dan dat we de landelijke bevrijding vieren. In september en oktober 1944 trokken de bevrijdingstroepen door de straten van onder andere Valkenswaard, Eindhoven en Helmond heen. Dit najaar vieren wij dan ook de 80-jarige bevrijding in de regio, en de Ledenservice levert daar ook graag een bijdrage aan. In augustus van dit jaar kun je als lid een heuse '80 jaar vrij-special' van ons magazine Zuid&Zo op de deurmat verwachten. In deze editie zal de bevrijding als een rode draad door het blad heen lopen, met mooie verhalen en interessante activiteiten. In samenwerking met Stichting 18 September zijn we op zoek naar onvertelde verhalen uit onze regio over de Tweede Wereldoorlog. Dit zodat we deze verhalen levend houden en door blijven geven aan de volgende generaties. Ben of ken jij ook iemand die over een bijzonder moment kan vertellen uit deze tijd? Vertel je verhaal aan ons.

Mobiliteitsdag bij de Medipoint-winkel in Eindhoven
Kom langs tijdens de Mobiliteitsdag op donderdag 16 mei 2024, van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Medipoint-winkel in Eindhoven. Of je nu nieuwsgierig bent naar de nieuwste rollator met verlichting, de vernieuwde lijn scootmobielen of een ritje wil maken op een aangepaste fiets zoals de nieuwe Easy Rider Compact. Je bent van harte welkom! Als je zeker wil zijn van een adviesgesprek, kun je vast een afspraak maken. Samen met onze expert kom je er na een persoonlijk en deskundig advies achter wat het beste bij jou, of bij een naaste, past. Tijdens de Mobiliteitsdagen profiteer je van 15% korting op alle scootmobielen en 12,5% korting op alle fietsen. Een 1-jarig servicecontract t.w.v. € 300-€ 420 krijg je er van ons cadeau bij.

Terugblik: de Algemene Ledenvergadering in De Schalm
Het was weer tijd voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, en op 24 april 2024 was het zover. In Theater de Schalm werden we bijgepraat over het reilen en zeilen binnen de vereniging door bestuursvoorzitter Ton Bonouvrié en marketing- en communicatiemanager Jake Aerdts. Daarnaast was er uiteraard ook ruimte voor het officiële gedeelte van de ledenvergadering: Margot Burgering werd gekozen om opnieuw plaats te nemen in de ledenraad. Zowel vóór de vergadering als tijdens de pauze kregen onze leden de mogelijkheid om langs te gaan bij enkele partners tijdens de infomarkt. De avond werd afgesloten met de Calling Tribute Band, waarbij vrijwel niemand het kon laten om al dansend de zaal te verlaten.

Ga terug naar het overzicht

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.