Rode Kruis district Brabant-Zuidoost

Hulp aan mensen in nood, daar staat Rode Kruis district Brabant-Zuidoost voor. Als je je enkel verzwikt tijdens de Marathon in Eindhoven, in het glas gaat staan of flauwvalt bij een van de vele festivals en markten in onze regio of als er brand is en je moet je huis uit vanwege de rook die vrijkomt. Wij zijn er voor je.

Wij bereiden je voor op noodsituaties door het geven van de workshop ‘Goed voorbereid’. Goed voorbereid zijn kan een ramp niet altijd voorkomen, maar het geeft je wel vertrouwen op welke manier er mee om te gaan. Daarnaast bieden wij verschillende cursussen EHBO en reanimatie aan. Tijdens deze cursussen leer je onder professionele begeleiding hoe je hulp verleent.
Het Rode Kruis district Brabant-Zuidoost leert mensen hoe zij zichzelf en anderen kunnen helpen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor ieders veiligheid.

Activiteiten Goed Voorbereid

Contactcirkel
Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even (telefonisch) contact met elkaar hebben. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is. Het Rode Kruis helpt om samen een contactcirkel op te zetten.

Preventief WoonBeheer
In het project Preventief WoonBeheer (PWB) zorgt het Rode Kruis door middel van kortdurende praktische hulp dat fysieke noodsituaties worden voorkomen. Door vervuiling en verzameling kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor bewoners en omgeving. Samen met de hulpvrager gaat een vrijwilliger van het Rode Kruis aan de slag om een veilige woonsituatie te creëren.

Algemene contactinformatie
Rode Kruis district Brabant-Zuidoost
Willem van Konijnenburglaan 6
5613DW Eindhoven
infobrabantzuidoost@redcross.nl
040-2443311

EHBO/Reanimatie

Cursus uitgebreide EHBO
Wil jij als ware EHBO professional EHBO kunnen verlenen? Dan is de uitgebreide EHBO-cursus iets voor jou. Met deze cursus op zak is het geen probleem om op werk en op straat EHBO te verlenen.

Cursus reanimatie AED
Leer in korte tijd hoe je met handelen bij een reanimatie, inclusief gebruik van de AED. Oefen op een reanimatie-pop alle benodigde vaardigheden.

Cursus EHBO aan baby’s en kinderen
In deze cursus oefen je alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen.

Heb jij interesse? Voor meer informatie stuur een bericht naar Jesse Compter, jcompter@redcross.nl.


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

  • Cursussen en workshops
  • Gratis workshop en deelname contactcirkel

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.