Museum Helmond

Museum Helmond: kasteelschatten van toen, kunstschatten van nu
In Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. Museum Helmond bestaat uit twee bijzondere locaties: het eeuwenoude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal Helmond. Ga mee op reis door de tijd.

Het kasteelverhaal
Voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers is een bezoek aan Kasteel Helmond een leuk en leerzaam uitje. In de grootste vierkante waterburcht van Nederland beleeft u het eeuwenoude kasteelverhaal van vier kasteelfamilies die ieder zo hun eigen invloed op het kasteel hebben gehad. Het verhaal wordt vergezeld met topstukken uit de stadshistorische collectie. In de torenkamer aan het eind van de route toont het museum interessante wisseltentoonstellingen. Deze kunst- of historische presentaties verbinden het kasteelverhaal met het heden.

Iedereen is welkom
Naast een gevarieerd tentoonstellingsprogramma organiseert het museum het hele jaar door activiteiten voor families, gezinnen en kunst- en erfgoedliefhebbers. Van kinderfeestjes en vakantieprogramma’s als Zomerkasteel Helmond en Winterkasteel Helmond tot lezingen, interviews en instap- en groepsrondleidingen. Ook is er een speciaal programma ontwikkeld ‘Buitengewoon Museum Helmond’ voor bezoekers die slecht of niet kunnen horen of zien, te maken hebben met dementie, met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of niet goed of nauwelijks kunnen praten. Voor de laatste groep bieden we een Museumkaart in pictogrammen aan. Het museum inclusief het veertiende-eeuwse kasteel, is geheel rolstoelvriendelijk, dat is nog eens prettig en handig! Bovendien is de entree voor begeleiders gratis, ook betaal je geen kosten voor de rondleider voor bezoekers met een visuele beperking.

Lekker centraal
Museum Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren (betaald) kan op 2 minuten loopafstand. Vanaf station Helmond is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond. Actuele bezoekersinformatie, tarieven, openingstijden en het tentoonstellings- en activiteitenprogramma is te vinden op www.museumhelmond.nl.

Uw ledenvoordeel
Koop een kaartje voor het museum en u ontvangt een gratis consumptie (koffie, thee of fris) in het Kasteelcafé. De consumptie ontvangt u op vertoon van de ledenpas (maximaal 4 personen per ledenpas).

Contactgegevens
Museum Helmond
Kasteelplein 1, Helmond
info@museumhelmond.nl
0492 - 587 716


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

  • Gratis consumptie op vertoon van uw ledenpas (max. 4 personen per ledenpas)

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.