Midweek Assen: 11 t/m 15 mei 2020

Laat u verrassen en ontdek Drenthe en Assen!

Wilt u genieten van een luxe touringcarvakantie en heel veel zien? Dan is onderstaande reis iets voor u. U verblijft vijf dagen in all-inclusive Hotel de Bonte Wever in Assen, vlakbij de bossen. Dagelijks kunt u van hieruit een excursie maken o.l.v. een gids.

Aan de rand van Assen direct gelegen aan één van de oudste bossen van Nederland en vlakbij de historische binnenstad van Assen ligt wellicht het meest complete viersterrenhotel van Nederland. In De Bonte Wever vindt u een gezellig uitgaanscentrum, verschillende restaurants, een subtropisch zwem- en saunaparadijs, bowling, professioneel fitnesscentrum, vergaderzalen, animatie en meer. Comfort vindt u ook op uw hotelkamer die natuurlijk van alle gemakken is voorzien. Wat De Bonte Wever extra bijzonder maakt, is de handige all inn formule. Het eten en drinken, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn bij de prijs inbegrepen. Er zit altijd iets tussen wat bij u past.

Het programma

 • Dag 1: Vanaf de opstapplaats rijden we naar Giethoorn voor de lunch. Na de lunch krijgt u de gelegenheid om zelf dit mooie authentieke dorp te bezoeken. Na dit bezoek gaan we naar Assen om in te checken in Hotel Bonte Wever in Assen. 

 • Dag 2: De voormiddag bent u vrij om van de vele faciliteiten van de Bonte Wever gebruik te maken. We brengen na de lunch een bezoek aan het grootste Hunebed van Nederland in Borger. Het is een indrukwekkend monument waarvan de grootste steen meer dan 20.000 weegt. Deze zijn zo’n 150.000 jaar geleden in de ijstijd vanuit Finland hierheen geschoven. Na dit bezoek gaan we naar het museumdorp Orvelte. Als u door Orvelte loopt ziet en voelt u geschiedenis. Orvelte is het oerdorp van Drenthe. 

 • Dag 3: Na het ontbijt kunt u gedurende de voormiddag genieten van de vele faciliteiten die de Bonte Wever te bieden heeft. Na de lunch brengen we een bezoek aan kamp Westerbork. In 1971 werden de laatste barakken van kamp Westerbork afgebroken. De historische plek was daardoor nauwelijks meer herkenbaar. Om hier verandering in te brengen heeft begin jaren negentig een herinrichting plaatsgevonden. Taluds en reconstructies geven de oorspronkelijke grootte en plaats van een aantal barakken aan. Oude paden en wegen zijn opnieuw aangelegd. Op de appèl plaats staan De 102.000 stenen: symbool voor de vermoorde gedeporteerden. Op het kampterrein geeft het Nationaal Monument Westerbork op indringende wijze de essentie van kamp Westerbork weer. De Jerusalem Stone, de Tekens in Westerbork en het Verzetsmonument zijn herinneringen aan de tragedie die hier plaatsvond.

 • Dag 4: Ook vandaag kunt u in de voormiddag gebruik maken van de vele faciliteiten die de Bonte wever te bieden heeft. Na de lunch maken we een excursie naar Veenhuizen. Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdekt u alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd.

 • Dag 5: Vandaag staat de thuisreis weer op het programma. Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Urk voor de lunch. ’s Middags brengen we nog een bezoek aan Urk. Aan het einde van de middag sluiten we deze indrukwekkende reis af met een diner en gaan we terug naar de opstapplaatsen. 

Belangrijke informatie
Datum: 
11 t/m 15 mei 2020

Prijs:

€ 495,00 p.p.

Inbegrepen:
 • 4 x overnachting in Hotel Bonte Wever in Assen. Volpension vanaf 1e dag lunch t/m 5e dag afscheidsdiner.
 • All-inclusive tijdens verblijf in hotel Bonte Wever. excursies zoals omschreven in het programma.
 • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider.
Niet inbegrepen:
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering 
 • Entree’s excursies € 19,50 p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 160,00

Interesse?
Aanmelden kan via rhomy@sabehtours.nl of via 013 – 533 12 43
(op maandag- en dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur).

Leden van Ledenservice ZuidZorg genieten € 25,00 p.p. korting


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

 • 25,- euro korting p.p.
 • Compleet verzorgde meerdaagse reis
 • All-inclusive concept

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

De vereniging Ledenservice ZuidZorg is een autonome ledenorganisatie met een belangrijke verwevenheid met de Stichting ZuidZorg (1e-lijns thuiszorg). Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.