De Luisterlijn - Dag en nacht een luisterend oor

Praten lucht op!
Heeft u het even moeilijk, voel u zich alleen of wilt u uw verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in uw omgeving die écht naar u luistert of waarmee u kan praten. Of u zoekt juist naar iemand die u niet persoonlijk kent. Bij de vrijwilligers van de Luisterlijn kunt u dag en nacht terecht voor een goed gesprek. Alle dagen van de week. Het hele jaar door. Met echte aandacht luisteren zij naar uw verhaal. Anoniem en vertrouwd. Zonder oordeel.

Met jaarlijks ruim 300.000 gesprekken is de Luisterlijn al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ontvangt daarnaast donaties.

Bel, chat of mail
De Luisterlijn is er voor iedereen. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. De telefonische luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar via 088 0767 000. Het lokale nummer voor Eindhoven is 040 -212 55 66.

De chat van de luisterlijn is dagelijks open van 10.00 uur tot 22.00 uur. U kunt een nieuwe chat starten tot 21:30 uur. Voor een luisterend oor kunt u een e-mail sturen naar ehulp@deluisterlijn.nl om in contact te komen met een van de vrijwilligers.


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

  • Telefoon: Voor een luisterend oor en een goed gesprek per telefoon, 24/7
  • Chat: Voor een luisterend oor en een goed gesprek via chat.
  • E-mail: Mail jouw verhaal. De Luisterlijn leest en reageert zorgvuldig.

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.