Wijkleerbedrijf Lokaal Plus

Wijkleerbedrijf Lokaal⁺ biedt ontmoetingsruimtes voor buurtbewoners in Eindhoven en omstreken. Studenten van het Summa College organiseren hier ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten en workshops. Ze gaan ook de wijk in om buurtbewoners te helpen met allerlei klusjes en activiteiten.

Lokaal+ 
Lokaal+ op de Willem de Rijkelaan is een ideale plek om anderen te ontmoeten en samen met studenten uiteenlopende activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan samen koken en eten, uitleg over uw mobiele telefoon of tablet of samen bewegen. De studenten organiseren bovendien allerlei workshops voor u. Iedere maand wordt een nieuwe activiteitenkalender gemaakt. Deze vindt u op onze website www.lokaal-plus.nl. Doordeweeks zijn de studenten tussen 10.00 en 16.00 uur aanwezig in Lokaal+ aan de Willem de Rijkelaan in Eindhoven om uw vragen te beantwoorden of gezellig een praatje te maken. De koffie staat altijd klaar, kom gerust langs om kennis te maken. Als u geluk heeft is er ook versgebakken taart!

Student aan huis
Studenten bieden ondersteuning bij allerlei activiteiten, zoals boodschappen doen, activiteiten buitenshuis, huishoudelijke taken of ondersteuning bij het gebruik van ICT. Heeft u behoefte aan mantelzorg, gezelligheid, een praatje maken, samen wandelen of een spelletje spelen? Dan komen de studenten graag naar u toe. Wanneer u regelmatig gebruik wil maken van deze dienstverlening zorgen we ervoor dat u een vaste student krijgt toegewezen. Uiteraard zorgen we er dan voor dat het klikt tussen u en de student.

Kosten
Tegenover de ondersteuning van studenten bij u thuis staat een vergoeding van € 5,00 per dagdeel. Hiervoor krijgt u minimaal twee en maximaal vier uur ondersteuning van een van onze studenten. Voor de meeste activiteiten van Lokaal+ vragen we een kleine vergoeding, afhankelijk van de activiteit. Neem een kijkje op de kalender voor een overzicht van de activiteiten van Lokaal +.

Contact

  • Heeft u vragen over hulp bij u thuis? Bel dan met het Wijkleerbedrijf via 040 269 43 06
  • Heeft u vragen over Lokaal+ op de Willem de Rijkelaan? Dan kunt u ons bereiken via 040 269 57 27 of via lokaalplus2@summacollege.nl


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.