Dagtocht: Bezoek met ons de Zaanse Schans

Ga dinsdag 9 juli 2019 mee naar de oer-Hollandse Zaanse Schans!

Een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de Zaan. De Zaanse schans is een woon- en werkgebied waarin we de 18e en 19e eeuw herleven. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koek of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Het karakteristieke geklepper van houten klompen op kinderkopjes zouden we niet gekend hebben zonder de ambachtslieden die dit bijzonder schoeisel maakten, net als de typisch Nederlandse kazen en het schilderwerk in Delftsblauw.

Wandelend over de Zaanse Schans komt u verschillende ambachtslieden tegen. Kijk gerust over hun schouders mee. Ze laten u graag zien waar de bijzondere producten vandaan komen. Hier liggen eeuwenlange herinneringen, als voetstappen van het verleden in elk vertrek beklonken. Hier werd al binnen deze muren geslapen, gekookt, gelachen, gehuild, liefgehad, geruzied, geboren en gestorven. Via uw opstapplaats rijden we naar Montfoort voor een heerlijk kopje koffie en rijden dan door naar de Zaanse Schans. U kunt hier op eigen gelegenheid alles bezichtigen, rond de klok van 12.30 uur wordt u verwacht bij Pannenkoek Restaurant de Kraai waar voor u een heerlijke lunch wordt geserveerd. Na de lunch kunt u genieten van de Zaanse Schans en rijden we in de loop van de middag weer richting Montfoort voor een heerlijk diner.

Belangrijke informatie
Dagtocht bevat een bezoek aan de Zaanse Schans, 2x koffie met gebak, uitgebreide koffietafel, diner en vervoer per luxe touringcar.

Prijs:
€ 67,50 p.p.

Datum:
dinsdag 9 juli 2019

Opstappunten:
08.00 uur Parking Tongelreep, Antoon Coolenlaan (Eindhoven)
08.20 uur Bushalte Molenweg (Eersel)

Reserveren
U kunt per mail reserveren via: rhomy@sabehtours.nl / info@jackdekort.nl
Telefonisch op maandag en dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Telefoonnummer 013-5331243

Deze dagtocht is geschikt voor mindervaliden.


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

  • Compleet verzorgde dagtocht
  • All-in concept (excl. consumpties bij diner)
  • Geschikt voor mindervaliden

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

De vereniging Ledenservice ZuidZorg is een autonome ledenorganisatie met een belangrijke verwevenheid met de Stichting ZuidZorg (1e-lijns thuiszorg). Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.