8-daagse reis door het prachtige Lourdes

8-daagse reis Lourdes 2019 (10 augustus 2019 t/m 17 augustus 2019)

Deze 8-daagse reis voert ons door het mooie Frankrijk en bezoeken we de plaatsen waar Bernadette geleefd heeft. Op ons programma staan een bezoek aan het klooster Saint Gildard in Nevers waar Bernadette na de verschijningen naar toe is gegaan en waar ze na haar overlijden in een glazen kist is opgebaard in de kapel van het klooster. Ook bezoeken we de bedevaartsplaats Rocamadour dat bekend is om zijn mooie ligging tegen de rotsen aan de oever van het riviertje de Alzou. Het hoofddoel van deze reis is Lourdes wat we uitgebreid zullen bezoeken. Dit programma staat verderop vermeld.

Programma
Dag 1 Vanaf onze opstapplaats rijden we via de Belgische en Franse autobaan naar onze 1e overnachting in Nevers. Onderweg maken we regelmatig een stop. We passeren de franse hoofdstad Parijs en laat op de middag zullen we in Nevers aankomen. Hier checken we in en gebruiken we het diner.

Dag 2 Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan het klooster Saint Gildard waar Bernadette opgebaard ligt. Na dit bezoek vervolgen we onze reis via Bourges waar we een stop zullen maken bij de basiliek en vervolgens via Chatauroux naar het lunchadres in Argenton sur Creuse. Na de lunch rijden we langs Limoges naar het 2e overnachtings adres in Souillac. Hier checken we ook in en gebruiken we het diner.

Dag 3 Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan de basiliek en de kapel van de zwarte Madonna van Rocamadour. Na dit bezoek is er nog de gelegenheid om wat te drinken op het terras en vervolgens rijden we verder naar Montech waar we de lunch zullen gebruiken. Na de lunch voert onze reis door de Gascogne en Aquitaine naar Auch voor een bezoek aan de kathedraal die bekend is om zijn mooie houtsnijwerk. In de late middag zullen we arriveren op onze bestemming Lourdes.

Dag 4 t/m 6 Tijdens ons verblijf in Lourdes zullen we diverse excursies/wandelingen maken zodat u alles mee kunt maken. De chauffeur zal een wandeling maken over de Heiligdommen met een bezoek aan de diverse kerken, de Grot, de Baden en u vertellen waar alles te zien en te beleven is. Ook is er de gelegenheid om de Internationale H. Mis in de Pius X basiliek bij te wonen evenals de licht processie, de sacraments processie/ziekenzegening. Ook een rondwandeling door Oud Lourdes met een bezoek aan de plaatsen waar Bernadette gewoond heeft zal niet ontbreken. Tevens maken nog een middagtocht naar Gavarnie gelegen aan de bron van de rivier de Gave in de Pyreneën.

Dag 7 Na een vroeg ontbijt verlaten we Lourdes en maken we ons op voor de terugreis naar Nederland. Deze route voert ons door de Lande via Bordeaux naar ons overnachtingshotel in Orleans.

Dag 8 Na het ontbijt beginnen we aan de reis naar Nederland. We passeren wederom de hoofdstad van Frankrijk en vervolgens via België naar Nederland. Ter afsluiting van deze reis staat er nog een afscheidsdiner op het programma zodat u voldaan en vol indrukken huiswaarts keert.

Accommodatie
Tijdens onze 1e overnachting verblijven we in het Hotel in Nevers, de 2e overnachting is in het plaatsje Souillac. De 3e t/m 6e overnachting in Hotel Stella in Lourdes, de 7e overnachting is in Orleans. Alle hotels zijn voorzien van kamers met douche/toilet.

Prijs € 695,00 p.p.

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider
 • Overnachtingen op basis van 2 pers. kamers met douche/toilet
 • 1x overnachting in Nevers
 • 1x overnachting in Souillac
 • 1x overnachting in Orleans
 • 4x overnachting in Lourdes
 • 7x ontbijt
 • 7x diner (1 x Nevers, 1 x Souillac, 4 x Lourdes, 1 x Orleans)
 • 7x lunch (7e dag lunch pakket)
 • 8e dag afscheidsdiner in Nederland

Niet inbegrepen:
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lift in Rocamadour € 2,50 p.p.
 • Toeslag 1 pers. kamer € 170,00 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering (Deze zijn af te sluiten via JARA Travel)

Leden van Ledenservice ZuidZorg krijgen € 25,00 p.p. korting

Reserveren
U kunt per mail reserveren via: rhomy@sabehtours.nl / info@jackdekort.nl
Telefonisch op maandag en dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Telefoonnummer 013-5331243


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

 • € 25,- ledenkorting op deze reis
 • Compleet verzorgde meerdaagse reis
 • Zie het mooie van Lourdes, Frankrijk

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

De vereniging Ledenservice ZuidZorg is een autonome ledenorganisatie met een belangrijke verwevenheid met de Stichting ZuidZorg (1e-lijns thuiszorg). Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.