7-daagse Muziekreis door Oostenrijk

7 Dagen Muziekreis door Oostenrijk (28 juli t/m 3 augustus 2019)

Tijdens deze reis kunt u kennis maken met de mooie natuur van Tirol en het hooggebergte. Tevens staat er deze week een mooi muziek programma te wachten. We verblijven in het familiehotel Gurgltaler Hof in Tarrenz. In het hotel zijn alle kamers voorzien van bad/douche toilet. Verder heeft het hotel een lift en een gezellige bar. Tarrenz is gelegen in het Gurgltal 4 km ten noorden van Imst.

Programma
Dag 1 In de vroege ochtend vertrekken we vanaf onze opstapplaats. Via de Duitse autobaan rijden we naar onze bestemming Tarrenz in Oostenrijk. Tijdens deze reis maken we diverse stops om de benen te strekken. Deze route voert ons via Venlo, Koblenz Hockenheim, Ulm, Memmingen, Füssen en de Fernnpass. Vroeg in de avond zullen we arriveren in Tarrenz waar we zullen inchecken en het diner gebruiken.

Dag 2 Na het ontbijt maken we een excursie naar het Kaunertal. Hier kunt u kennis maken met het Oostenrijkse hoog gebergte. De Kaunertaler Gletscherstraße is een hoogalpen tolweg in de Oostenrijkse deelstaat Tirol die in 29 bochten vanaf het dorpje Grasse (1310 m., gemeente Kaunertal), gelegen net ten zuiden van Feichten (1287 m.ü.A.) in het Kaunertal, aan het Gepatschspeicher en langs het Gepatschhaus (1925 m.ü.A.) voorbij voert tot aan het begin van de gletsjer Weißseeferner op ongeveer 2750 meter hoogte. Aldaar bevindt zich het skigebied Kaunertaler Gletscher dat in 1980 werd geopend. De Kaunertaler Gletscherstraße is een voortzetting van de Landesstraße Kaunertalstraße (L18), die vanuit het Oberinntal door de rest van het Kaunertal loopt. Aan het eind van de Kaunertaler Gletscherstraße is meerdere malen de koninginnenrit van de Ronde van Oostenrijk geëindigd (1996 en 1999). Sedert een aantal jaren vindt er op de Kaunertaler Gletscherstrasse ook de Handbike Battle plaats. Een wedstrijd met deelnemers uit diverse revalidatiecentra die alleen op handkracht de tocht naar boven volbrengen, om aan te tonen dat mensen met een dwarslaesie of amputatie ook topsport kunnen bedrijven.

Dag 3 Deze dag brengen we een bezoek aan de Hoofdstad van Tirol, Innsbruck. Innsbruck is een 800 jaar oude stad in het zuidwesten van Oostenrijk, en is de hoofdstad van de deelstaat Tirol. Het ligt aan de rivier de Inn, en is een populaire wintersportbestemming. Het is ook zeer populair voor de zomervakanties. Innsbruck heeft de status van statutaire stad en had op 1 januari 2016 130.894 inwoners. De brug over de Inn waarnaar de stad is genoemd, maakte van Innsbruck in de 12e eeuw een belangrijke halte in de handelsroutes vanuit Italië en Zwitserland naar Duitsland. Het heeft veel middeleeuwse gebouwen, waaronder de Franciscaanse Hofkirche en de Fürstenburg, een 15e-eeuws kasteel met het beroemde balkon met het gouden dak. Innsbruck is verder ook een universiteitsstad met 40.000 studenten. Veel van deze studenten komen uit het buitenland, vooral uit Zuid-Tirol en Duitsland. Sinds 2004 zijn er twee universiteiten in Innsbruck, de Leopold-Franzens-Universität en de Medizinische Universität Innsbruck. Laatstgenoemde maakte tot 2004 deel uit van de Leopold-Franzens-Universität.

Dag 4 Vandaag brengen we een bezoek aan de Silvretta hoch alpenstrasse. De Bielerhöhe, ook wel bekend als Silvrettapas, is een 2032 meter hoge bergpas in de Oostenrijkse Alpen. De pas ligt in het Silvretta-massief, aan de Silvretta Hochalpenstraße, welke gelegen is tussen het Montafon-dal in de deelstaat Vorarlberg en het Paznauntal in Tirol. Voor het gebruik van deze Silvretta Hochalpenstraße door motorvoertuigen is men tol verschuldigd. Boven op de pas ligt het Silvretta-stuwmeer. Ook zijn er diverse hotels te vinden en een steunpunt van de Deutsche Alpenverein. Vanwege de hoge ligging van de tolweg is de pas gedurende de wintermaanden (van november tot april) afgesloten voor het wegverkeer. De pashoogte is 's winters door middel van een kabelbaan te bereiken vanuit Partenen in Vorarlberg. De pas ligt op de Europese waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan (Rijn) en de Zwarte en Middellandse Zee (Donau).

Dag 5 Als het weer het toelaat kunnen we vandaag genieten van een uitgebreid bergontbijt. In Hoch Tarrenz zal aan de rand van het bosrijke gebied door de kok van het hotel een lekker bergontbijt worden geserveerd. Na het ontbijt rijden we naar Ehrwald voor een bezoek aan een regionaal bekende schnapsbranderij en kunnen we deze Oostenrijkse drank ook proeven. In de middag brengen we een bezoek aan Reutte, en ’s middags maken we een stop bij de Fernstein See.

Dag 6 ’s Morgens zijn we vrij om deze ochtend naar eigen wensen in te delen. In de middag brengen we een bezoek aan Happi’s Hütte. Dit is een gezellig Oostenrijks berghut waar een van de muzikanten een optreden zal verzorgen. ’s Avonds gebruiken we het diner in het hotel.

Dag 7 Na het vroege ontbijt beginnen we weer aan de thuisreis. Via de autobanen rijden we weer terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. Onderweg zullen we diverse stops maken om de benen te strekken. Aan het einde van de middag zullen we in Nederland nog een afscheidsdiner gebruiken en daarna voldaan naar de opstapplaatsen huiswaarts gaan.

Prijs € 569,00 p.p.

Inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider
 • 6 x overnachting op basis van half pension in 2 persoons kamers
 • In het hotel elke avond een 4 gangen keuze menu
 • 2 avonden livemuziek in het hotel
 • 1 middag muziek in Happi’s Hütte
 • Bergontbijt
 • Excursies zoals omschreven
 • Afscheidsdiner in Nederland

Niet inbegrepen:
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en annuleringsverzekering (Deze zijn af te sluiten via JARA Travel)
 • Toeslag 1 pers. kamer € 75,00

Leden van Ledenservice ZuidZorg krijgen € 25,00 p.p. korting

Reserveren
U kunt per mail reserveren via: rhomy@sabehtours.nl / info@jackdekort.nl
Telefonisch op maandag en dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Telefoonnummer 013-5331243


Ga terug naar het overzicht

Uw voordeel

 • € 25,- ledenkorting op deze reis
 • Compleet verzorgde meerdaagse reis
 • Leer meer over de Oostenrijkse muziek

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

De vereniging Ledenservice ZuidZorg is een autonome ledenorganisatie met een belangrijke verwevenheid met de Stichting ZuidZorg (1e-lijns thuiszorg). Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.