Klassieke Rubriek van Coen Jansen

Kies hier de aflevering die u wilt bekijken.

Specials

Hallo allemaal,

Muziek speelt, zoals al heel lang bekend is, een grote rol in ons dagelijks leven. Muziek kan je blij maken door haar schoonheid; ze biedt je ook troost, en kan je opbeuren in moeilijke tijden. Ook kan ze boosheid, angst en verdriet vertolken en daarmee je eigen gevoelens kanaliseren. Muziek verrijkt niet alleen je leven, maar talloze (inter)nationale onderzoeken tonen keer op keer weer aan dat muziek ook erg goed is voor ons brein. Het is tot op zeer hoge leeftijd mogelijk muziek te beluisteren en er volop van te genieten én, je hoeft zeker geen muziekkenner te zijn om te genieten van de meest uiteenlopende prachtige muziek! Dat is iets om dankbaar voor te zijn, maar ook om dat uit te buiten. Actiever luisteren doet je meer aan muziek beleven!

Op verzoek van het bestuur zal ik voor U wekelijks deze rubriek gaan verzorgen, waarin aan de hand van muziekfragmenten afwisselend alle stijlen en genres de revue zullen passeren, en omdat de meesten van U mij niet zullen kennen zal ik daarom nu 'n korte introductie van mezelf geven; na het behalen van de benodigde diploma's aan het Utrechts Conservatorium ben ik vele jaren als hoornist, zowel als docerend én uitvoerend musicus, actief geweest.

Vele jaren heb ik aan diverse muziekinstellingen lesgegeven en als freelancer heb ik bij vele symfonie/opera/ballet/musical-orkesten in binnen en buitenland geremplaceerd. Sedert enkele jaren geef ik lezingen over en verzorg ik, met erg veel plezier, laagdrempelige, muziekcursussen waarbij klassieke muziek in de meest brede zin van het woord behandeld wordt.

Uw reacties en/of suggesties zijn van harte welkom, en ik hoop dat U hiermee veel luistergenot zal gaan beleven.

Coen Jansen

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is zelfstandige vereniging die voor en door haar leden is opgezet. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.

Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen.