Veel gestelde vragen

We willen u zo goed mogelijk informeren en hebben daarom ook de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@ledenservicezuidzorg.nl

Over de vereniging Ledenservice ZuidZorg


Is Ledenservice ZuidZorg in de plaats gekomen van Punt Extra en van ZuidZorg Extra?
Ja

Is Ledenservice ZuidZorg op meerdere plekken gevestigd?
Nee, onze diensten worden online aangeboden. Ons kantoor bevindt zich op Strijp-S (Kastanjelaan 400, 5616 LZ, Eindhoven).

Op welke tijden zijn jullie bereikbaar?
Deze website is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Ook zijn we telefonisch bereikbaar tijdens kantoortijden. Kijk daarvoor op www.ledenservicezuidzorg.nl/contact

Wat doet de Ledenservice ZuidZorg?

Wat is het voordeel van lid zijn bij de vereniging Ledenservice ZuidZorg?
Bij Ledenservice Zuidzorg kunt u allerlei diensten afnemen en kortingen ontvangen. U kunt ook lid zijn ons om steun te verlenen. Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.

Levert Ledenservice ZuidZorg dezelfde diensten als ZuidZorg Extra voorheen deed?
Deels wel, maar de Ledenservice levert ook nieuwe diensten. Diensten zoals de collectiviteitskorting bij zorgverzekeraars en kortingen bij Medipoint blijven gehandhaafd (de krukken zijn overigens weer gratis!). Verder zijn de diensten aangevuld. De diensten zijn te vinden op deze website en in de eerste nieuwsbrief die u thuis ontvangt.

Krijgen we nog informatie thuis gestuurd over het dienstenpakket van Ledenservice ZuidZorg?
Ja, wij zullen u de basisinformatie toesturen. Als we uw mailadres hebben, sturen we deze per mail en anders per post. Als u u aanmeld voor de nieuwsbrief, hebben we uw e-mailadres ook meteen.

Hoe zit het met ZuidZorg?


Wat blijft ZuidZorg doen?
ZuidZorg blijft thuiszorg leveren.

Moet ik lid zijn bij de Ledenservice ZuidZorg om zorg te ontvangen bij ZuidZorg?
U hoeft geen lid te zijn van de ledenservice om bij ZuidZorg zorg te krijgen. Zie het zo als dat u ook geen lid hoeft te zijn van een ziekenhuis om daar zorg te mogen ontvangen. Zo hoeft u ook geen lid te zijn van ZuidZorg: u kunt bij ZuidZorg gewoon aankloppen als u daar behoefte aan heeft.
Wilt u gebruik maken van alle voordelen van Ledenservice ZuidZorg? Dán dient u daar wel lid van te blijven/zijn.

Over het lidmaatschap

Gaan de leden van de stichting ZuidZorg Extra automatisch over naar de vereniging Ledenservice ZuidZorg?
Ja, in januari zijn de leden automatisch lid van de vereniging. U bent dan automatisch lid van Ledenservice ZuidZorg. Mocht u uw lidmaatschap willen beëindigen is dat natuurlijk mogelijk.

Aan wie heb ik voorheen altijd contributie betaald? 
U heeft altijd contributie betaald aan stichting ZuidZorg Extra Vanaf 1 januari 2019 gaat deze stichting over in een vereniging Ledenservice ZuidZorg.

Over het bestuur


Is het interim-bestuur van de Ledenservice een bekrachtigd bestuur?
Nee, we blijven een interim-bestuur tot de Algemene Ledenvergadering. Tijdens de vergadering, die midden 2019 plaats zal vinden, worden de bestuursleden benoemd. Ook is er dan de mogelijkheid om mensen aan te dragen. 

Wat biedt Ledenservice ZuidZorg?

De vereniging Ledenservice ZuidZorg is een autonome ledenorganisatie met een belangrijke verwevenheid met de Stichting ZuidZorg (1e-lijns thuiszorg). Wij streven ernaar vanuit eigen kracht en visie de maatschappij mooier te maken.
Via onze diensten en informatie dragen wij bij aan de kwaliteit van het leven van onze leden en versterken zo nodig de zelfredzaamheid. Ledenservice ZuidZorg brengt leden samen om elkaar vooruit te helpen. Tevens zet de vereniging zich al belangenbehartiger voor haar leden in.