Kick-off van Welkom Online

31-01-2024

Ben je wel al bedreven met je laptop, maar zou je zeker nog wat hulp en tips kunnen gebruiken? Kom dan op woensdag 31 januari 2024 naar Theater de Schalm in Veldhoven.

Over de activiteit
Steeds meer zaken kun je tegenwoordig online regelen, zoals boodschappen doen, een afspraak maken bij de huisarts of een route opzoeken. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden om sociale contacten te onderhouden. "De drempel kan soms best hoog zijn om te leren hoe dat allemaal werkt," vertelt Lennart van Vulpen van het Nationaal Ouderenfonds, die samen met de Ledenservice een serie informele workshops opzet om de online wereld stapje voor stapje te betreden.

Wat kun je leren tijdens deze workshops?
Lennart van Vulpen: "Elke workshop zal zich op een bepaald onderwerp focussen en deelnemers kunnen zich voor alle sessies inschrijven. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met het thema ‘gezondheid’ waarbij we met je meekijken hoe je online een afspraak maakt met de huisarts en wordt er uitgelegd wat voor gezondheidsapps er allemaal op je telefoon beschikbaar zijn. Deze laagdrempelige workshops zijn geen lessen waarbij je alleen maar luistert, maar we gaan echt actief samen oefenen." 

De kickoff: uitleg over de workshops
"Op woensdag 31 januari is de kick-off in De Schalm in Veldhoven, waar we uitleggen wat we doen en wat men kan verwachten van de workshops die op de planning staan, verspreid over de regio. We willen vooral ook meegeven dat het internet heel leuk kan zijn. Tegenwoordig móeten we heel veel online, zoals met DigiD en internetbankieren. Maar er zijn ook hele leuke dingen die je online kunt doen, zoals contact onderhouden met vrienden van vroeger of familie aan de andere kant van de wereld."

Waar en wanneer
Woensdag 31 januari 2024
Theater de Schalm
Meiveld 3, Veldhoven
13.00 - 15.30

Aanmeldformulier

*
*
*
*

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.