Dagtocht Museumboerderij Hoeksche Waard

17-01-2024

Vanuit de opstapplaatsen vertrekken we richting Restaurant de Eendrachtshoeve, waar een heerlijk kopje koffie of thee met gebak klaarstaat. Hierna gaan we een prachtige rondrit maken onder leiding van een gids die je alles vertelt over het landschap, de watersnood en de oorlog in dit gebied. Rond het middaguur staat er een heerlijke koffietafel met kroket voor je klaar, waarna we een bezoek gaan brengen aan Museumboerderij de Hoeksche Waard. Dit museum kun je op eigen gelegenheid verkennen, waar je op bezoek kunt bij historische personages in kleding van vroeger. Zij geven je graag uitleg over hoe men in die tijd leefde en werkte. Zo kun je bijvoorbeeld op bezoek bij de dorpsdokter in zijn apotheek, de winkeljuffrouw in haar originele kruidenierswinkeltjes van 1912 en de schoenlapper in zijn werkplaats. Ook de ongelijkheid wordt snel duidelijk, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en arbeiders en tussen mannen en vrouwen. Je ziet hoe mensen hier vroeger leefden en werkten, van de rijke herenboer tot de arme landarbeider. Je eindigt in de kruidenierswinkel, waar je een klein puntzakje ouderwets snoep meekrijgt voor de terugweg. Ga ook zeker een kijkje nemen bij de zogenaamde ‘skywalk’, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de gigantische verlichte rieten kap met oude spanten en gebinten. Op de terugweg sluiten we deze historische dag af met een heerlijk diner. 

Wat is inbegrepen in de dagtocht?
Deze dagtocht is inclusief twee keer koffie met gebak, rondrit onder leiding van een gids, koffietafel met kroket, bezoek aan museum Hoeksche Waard, snoepzakje, pannetjesmenu en vervoer per luxe touringcar. Inclusief twee consumpties bij het diner.

Exclusieve ledenprijs
€ 82,50 p.p. (originele prijs € 89,50)

Datum
Woensdag 17 januari 2024

Opstapplaatsen
08.30 uur Bushalte Molenweg, Eersel
09.00 uur Parking Tongelreep, Eindhoven

De dagtochten zijn ook geschikt als u wat minder mobiel bent. U kunt uw loophulpmiddel meenemen. We vragen u dit aan te geven bij het reserveren.

Aanmeldformulier

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Wat is Ledenservice ZuidZorg?

Ledenservice ZuidZorg is een zelfstandige vereniging die er is voor en door onze leden. We zetten ons in op het gebied van welzijn en zelfredzaamheid.

Dit doen we door het voorzien van informatie en kennis, het organiseren van activiteiten en het aanbieden van een relevant ledenpakket.